Ha azt mondom, online hirdetés olcsón biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb hírportálok és női magazinok utoljára jutnak a kisvállalkozók eszébe. Hogyan kerülhet ki mégis ezekre az oldalakra akár Ön is?
Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

Nyilvánvaló, hogy nem minden vállalkozás engedheti meg magának, hogy egy az ország legnagyobb online médiafelületein hirdessen. Olyanokon, mint a női magazinok világában nagyhatalomnak Nők Lapja Cafe, vagy a hírportálok atyjai: az Index és a Startlap. Ám azt kevesen tudják, hogy ma már a legnagyobb internetes portálok is a blogszférából kiemelt tartalmakkal egészítik ki saját újságíróik által írott cikkeiket, és a blogszféra készséggel áll a kisebb költségvetésű vállalkozók PR és SEO tevékenységének szolgálatára.
A legtöbb nagyobb ilyen magazin és hírportál saját blogfelülettel is rendelkezik, és léteznek olyan kedvelt, kiemelt, sikeres blogok és különlegesen nagy érdeklődésre számot tartó blogbejegyzések, amelyek rendszeresen kiemelt helyet kapnak oldalaikon – ilyenek például a Cafeblog VIP programjának résztvevői.
Tehát ha Ön is szeretne ezeken a különösen értékes médiafelületeken megjelenni, de nem tudja megfizetni ezeket, mint hirdetési felületet, egy kisebb összeggel támogatva azokat a bloggereket, akik az Ön tevékenységi köréhez közel álló témában írnak. Az ő legsikeresebb blogbejegyzéseik jó eséllyel tölthetnek néhány percet, vagy akár egy teljes napot is ezeken a gigantikus online médiafelületeken, és ezeken a napokon a látogatottságuk nem éppen szégyellnivaló…

Milyen előnyei vannak annak, ha támogat egy bloggert vagy blogbejegyzést:

  • Értékes megjelenés megfizethető áron: Esélye lehet arra, hogy kiemelkedően nagy forgalmú, releváns médiafelületeken jelenjen meg
  • Célcsoport média: Releváns médiafelületen jelenhet meg, amelyen keresztül olyan potenciális vásárlókat érhet el, akik érdeklődnek az Ön termékéhez hasonló témák iránt
  • PR érték és márkaismertség: A blogbejegyzésben a vállalkozása neve megjelenik a cikk vagy a blog támogatójaként
  • Weboldal látogatottságának növelése: A blogbejegyzésben vagy amellett kérheti, hogy jelenjen meg egy kisebb banner hirdetés az Ön weboldalára mutató linkkel, illetve a cikk szövegében és azalatt is megjelentethet linkeket
  • SEO támogatás: a blogbejegyzésben található linkek, különösen ha releváns kulcsszó alá kerülnek, hosszú távon is erősíthetik keresőoptimalizálási céljait (ezt linképítésnek hívják az online marketingben)
Ha Ön is szeretne ezeken a különösen értékes médiafelületeken megjelenni, csupán annyit kell tennie, hogy egy kisebb összeggel támogatja azokat a bloggereket, akik az Ön tevékenységi köréhez közel álló témában írnak. Néhány példát is hoztam rögtön a blogon történő megjelenésre:
Ha szeretné Ön is szponzorált blogbejegyzésekkel támogatni weboldala látogatottságát és vállalkozása értékesítési céljait, kérje a Contexture ajánlatát!