Nagyon izgalmasnak találom megfigyelni a hirdetési piac változásait a digitális marketing korában, amikor a reklámipar végre talán elfoglalhatja az őt valóban megillető, tisztességes helyet, és ebben a világban úgy érzem, végre egy sokkal inkább tiszteletreméltó pályaként tekinthetek a szakmámra, amelyet korábban talán olcsó kreatív kufárkodásnak tekinthettem volna…

megoldásorientált digitális marketingA korai termékismertető reklámokat követően megjelentek a komoly reklámpszichológiai és kommunikációs technikai fegyvertárat felvonultató, gyakran már-már manipulatív image hirdetések, életérzés és presztízs kampányok, számtalan fajta agymosás, amelyek divatot diktáltak, már-már követelményeket támasztottak a fogyasztókkal szemben. Céljuk gyakran a keresletgenerálás volt, akár olyan áron is, hogy korábban nem létező igényeket támasztottak az emberekben. Ennek következményeként kialakult a fogyasztói társadalom, ahol az emberi munka elsődleges célja nem a megélhetés, hanem a minél több jószág felhalmozása, az életszínvonalnak a szükségletek kielégülését bőven meghaladó növelése volt.

Vajon mit hozott ebbe a piactérbe a digitális marketing?

Megdöbbentő változások tanúi lehettünk az elmúlt néhány évtizedben a nyugati világban, amelyet rohamos fejlődésnek is nevezhetnénk, habár az azzal járó környezeti rombolást és társadalmi változásokat kár volna pozitívként értékelni. Ám ennek a rohamos változásnak van egy pozitív társadalmi következménye is: az emberek tájékozottabbak, igénylik az információt és meg is keresik, ezáltal tudatosabb és óvatosabb fogyasztókká válhattak, akiket már nem lehet csak úgy levenni a lábukról egy kétezer forintos MLM-es gyapjú-vacsorával vagy egy színes óriásplakáttal. Oly mértékben átalakul lassan a marketing kommunikációs és a reklámpiac, hogy ma már szinte bárki, különösebb előképzettség nélkül elérhetővé és láthatóvá tudja tenni saját megoldásait és eljuttathatja üzenetét a saját célcsoportjához. Teheti mindezt megfizethető áron, ha ideje és affinitása van hozzá, akár saját kezűleg létrehozott reklámeszközökkel. A viszonylag könnyen kezelhető virtuális térben teret kap a kisvállalkozó, lehetőséget a hatékony piaci kommunikációra, és egyre inkább rákényszerülnek a kínálat szereplői arra, hogy egyenes és tisztességes módszerekkel érjék el potenciális fogyasztóikat. Egyszerűen olyan szűrőrendszerek és kritériumokat diktálnak a digitális marketing szolgáltatók eszközrendszerei, amelyeket már nem lehet olyan egyszerűen ostobaságokkal kijátszani. Bizonyos szempontból megbízhatóbbá válik a reklámipar, és bízom benne, hogy ezzel együtt lassanként tisztul majd az információáramlás.

A fegyver nyilván ezúttal is kétélű: a rengeteg elérhető információból nehéz kiválogatni szekértelem nélkül, hogy melyik az igaz, és melyik a megtévesztés, de az online minősítő rendszerek, tematikus fórumok és közösségi médiacsatornák egyre nagyobb biztonságot és bizalmat is generálnak a piaci szereplők, különösen a keresleti szereplők számára. Ma már néhány kattintásba kerül mindössze kideríteni valakiről, hogy milyen szakember.

Éppen ezért én abban bízom, hogy közeledik az a pont, amikor a reklám úgy általában véve végre be fogja tölteni azt a funkciót, amire való: bemutatja a kínálat szereplőit a már meglévő fizetőképes keresletnek, nem pedig fizetőképes keresletet generál. A lehetőségek széles tárháza megismerhető online és a való világban, és megkereshetővé válik az interneten, mi pedig, a kommunikációs szakma szorgos hangyái immár az információáramlást szolgáljuk, nem pedig a profitcélt, és ez kérem tiszteletreméltó feladat.

Mit hozott számomra a digitális marketing?

Kevesen tudják, de elárulom: másodéves egyetemista koromban, ahogy elkezdtem marketinget és marketing kommunikációt tanulni, pillanatok alatt hátat fordítottam az addig szeretett és érdeklődéssel hallgatott közgazdász szakmámnak, és hosszú évekig viaskodtam magamban azzal a gondolattal, hogy egy vérszívó, embereket manipuláló etikátlan pályát választottam magamnak, ahol esetleg majd olyan cégeket kell majd profitábilissá tennem a munkám által, amelyeknek a tevékenységével én magam sem értek egyet. Szerencsére végül sohasem szorultam rá arra, hogy számomra elfogadhatatlan értékeket képviseljek, és volt lehetőségem nemet mondani munkákra: volt más választásom. Sohasem kellett hazudnom egy termékről, noha volt rá példa, hogy bizonyos mondatokat “újra kellett fogalmazni” némiképpen megnyerőbb stílusban. Ilyenkor az ötszázból félezer lesz, a székletből pedig újrahasznosítható biogázalapanyag vagy úgynevezett táplálkozási melléktermék, de végső soron azt hiszem, sikerült többé-kevésbé tisztességes és szavahihető emberként megmaradnom a szakmámban.

Ma pedig – nagy örömömre szolgál – már megtehetem, hogy a digitális marketing eszközrendszere által immár a megoldás-orientált kommunikáció eszköze legyek, ahol nem a kínálat generálja a fizetőképes keresletet, hanem a meglévő kereslet és igény általam elégül ki: információt, üzenetet közvetíthetek azok felé, akik kérik. Igen, a hirdetések még mindig tolakodóak lehetnek és a termékek még mindig tukmálják magukat, de legalább eljuthattunk odáig, hogy abból is meg lehet élni nekem is és a kínálati szereplőknek is, ha csak megjelenünk egy alternatívaként, megoldásként a keresőlistákban azoknak, akik valóban a miénkhez hasonló megoldást keresnek. És szerintem ez igenis csodálatos!

Mit adhat Önnek a digitális marketing?

A rövid válasz: bármit! A pontosított válasz nyilván tartalmazza azt a kitételt, hogy “feltéve, hogy az Ön célcsoportja internetfelhasználó”, de néhány éven belül már azt hiszem, ez a kitétel is teljességgel értelmét veszti.

Ha szeretné maga is megtanulni, megismerni saját lehetőségeit a digitális marketingben, akár maga is megtanulhatja az alapokat a Google saját digitális marketing iskolában, ha pedig szeretné szakember támogatását, terveit, ötleteit kérni, akár hozzám is fordulhat! Tisztelettel várom megkeresését!